loader Please wait...
close box

NOUTATI

Morandi-Com isi extinde productia 09.03.2017

Compania Morandi-Com imbina valorile autentice ale satului vasluian cu exigentele standardelor europene. A fost infiintata in anul 1993 de familia Moraru, avand ca obiect de activitate initial moraritul. Incepand cu anul 2001, compania Morandi-Com s-a axat pe un nou domeniu de activitate: cresterea pasarilor pentru carne si oua. Din 2001 si pana in prezent, compania a avut o crestere exponentiala, atat din punct de vedere al capacitatilor de productie, cat si din punct de vedere al rezultatelor financiare.

 

Grupul de firme Morandi reuneste sub aceeasi umbrela trei companii: Morandi Com, care administreaza patru ferme de crestere a pasarilor cu o capacitate de productie de 630.000 de pui per serie, fabrica de carne Morandi, unde se transeaza si ambaleaza carnea de pui si Prod-ovo Grup, un centru de ambalare oua. Cele mai vandute categorii de produse din portofoliul companiei sunt marcile de carne de pui „Puiul Gospodarului" si produsele semipreparate marca „Copioso Gata de Gatit", in timp ce comertul cu oua reprezinta 10% din veniturile totale ale grupului, potrivit reprezentantilor Morandi.

 

Compania Morandi si-a dezvoltat productia printr-o dotare tehnica moderna, cu utilaje performante. Recent, a achizitonat de la RBC o linie automata de cantarire si etichetare Bizerba de ultima generatie, model GLM-I evo 100 1T.

 

Sistemul de etichetare este fiabil, robust, rapid si versatil, mai ales in situatiile in care cantarirea industriala si tehnologia de etichetare trebuie sa fie la capacitate maxima. Cu viteza mare, pachetele sunt incarcate si cantarite in conformitate cu fiecare tip de ambalare, sunt precis aliniate, etichetate si controlate folosind sistemul integrat "Calitate si verificare". Puteti utiliza sistemul de etichetare cu jet de aer, etichetare rotativa sau cu aplicarea unei stampile. In plus, puteti beneficia si de un sistem de etichetare in partea de jos a produselor, tip „belt labeler”, sistem flexibil care poate aplica etichete cu lungime de pana la 150 mm.

 

Sinele de aliniere si sistemul de alimentare asigura transportul precis al produselor de-a lungul benzilor transportoare. In functie de necesitati, puteti alege benzi apropiate sau departate si puteti adauga un modul special pentru intoarcere si aliniere, optional. Datorita constructiei modulare, sistemul GLM-I evo poate fi extins pentru a include o gama variata de componente, permitand configuratii individuale.

 

Aveti posibilitatea sa asamblati diferite subsisteme, de exemplu sa conectati mai multe unitati diferite de transport sau a mai multor imprimante. In plus, seria GLM-Ievo are flexibilitatea necesara pentru a folosi o gama nelimitata de sisteme de etichetare cu aplicatii diferite de etichetare.

Cateva caracteristici ale sistemului de etichetare care va ajuta sa economisiti bani:

 

Plug-In™-Label

“Plug-In™-Label” (rola cu etichete, codata) permite ca tipul de eticheta sa fie verificat automat si echipamentul sa fie configurat de fiecare data cand rola cu etichete este schimbata. Acest lucru nu numai ca reduce pierderea de timp, dar si costurile de retragere a produselor gresit etichetate.

 

Quality-check-inside

Integrat in linia de etichetare, BvS-Ievo (Bizerba Vision System) verifica automat pozitionarea etichetei si a textului, culoarea filmului de ambalare si sigilarea filmului. Cu ajutorul unui pusher, se pot elimina pachetele neconforme din linia de productie. Acest lucru permite producatorilor sa efectueze un control al calitatii 100%, reducand astfel numarul de retururi si, in mod indirect, consolidand imaginea brandului.

În plus, software-ul .BRAIN ofera flexibilitate maxima, de la procesele operationale si de management al calitatii, pana la designul etichetei. Ca rezultat, .BRAIN creeaza cadrul pentru fluxurile sincronizate ale produselor si datelor, din momentul in care marfurile sunt primite, pana la expediere.

 

Conectivitate/interfete

Toate modelele Bizerba GLM-Ievo sunt compatibile cu orice retea, pot fi dezvoltate individual si prezinta cele mai bune caracteristici cand e vorba de utilizare si mentenanta. Interfata WS Food standard pentru culegerea de date demonstreaza cat de evoluate sunt aceste optiuni de comunicare.

 

E-Service

Un avantaj major, in cazul putin probabil al defectiunilor de proces: datorita alertelor automate prin e-mail, trimise direct catre departamentul de service al Bizerba, clientii primesc consiliere, solutii si o analiza a problemelor extrem de rapid si usor, prin intermediul internetului, fara a fi nevoie de o persoana la fata locului.