loader Please wait...
close box

NOUTATI

Digitalizarea ambalajului: Bizerba la Interpack 2017 10.05.2017

Participanta la expozitia Interpack 2017 (Düsseldorf, Germania, 4-10 mai, 2017, sala 14, standul B14), Bizerba a prezentat solutii pe tema transformarii digitale, a sigurantei alimentare, logisticii si etichetelor.

 

Multe companii utilizeaza digitalizarea ca mijloc de crestere a productivitatii si pentru a reduce costurile. Mentenanta predictiva joaca un rol esential in acest context. Solutiile prezentate la expozitia din acest an includ Bizerba Cloud Platform bazata pe MS Azure, GLM-levo - sistemul de cantarire si etichetare a produselor si software-ul industrial BRAIN2.

 

Printre avantajele mentenantei predictive se numara si faptul ca digitalizarea ofera noi oportunitati in segmentul de servicii: datele culese de senzori sunt folosite pentru a genera o reprezentare virtuala in cloud a echipamentului, precum si o analiza in timp real a informatiilor. Astfel, punctele slabe sau componentele defecte pot fi detectate într-un stadiu incipient, iar echipa de service poate fi notificata prin intermediul echipamentului.

 

In cadrul expozitiei, Bizerba a pus la dispozitie o zona special amenajata pentru a pune in aplicare intreaga suita de solu?ii din domeniul digitalizarii si mentenantei predictive. Echipamentul de la stand a fost conectat la cel din showroom-ul sediului companiei Balingen, pentru a demonstra integrarea si punerea in functiune a echipamentelor in locatii indepartate, inclusiv simularea potentialelor defecte. Au fost prezentate potentiale mesaje de eroare si se va demonstra eficacitatea echipamentelor.

 

Siguranta alimentara pe primul loc

Campaniile de retragere a produselor alimentare sunt costisitoare si au un impact negativ asupra reputatiei brandului. Bizerba a prezentat solutii pentru preintampinarea unor astfel de situatii. In cadrul expozitiei au fost expuse diferite sisteme de inspectie pentru detectarea metalului, a plasticului si a sticlei. In plus, sisteme de monitorizare cu camere vor verifica daca etichetele sunt tiparite, au continut si sunt plasate corect.

 

Controlul produselor sigilate a fost, de asemenea, o tema a editiei de anul acest a Interpack, cu un accent deosebit pe detectarea eventualelor contaminari, a calitatii etanseizarii si posibile incluziuni precum bulele de aer. Au avut loc demonstratii in cadrul carora am putut vedea la lucru toate aceste solutii inteligente.

 

Logistica si etichetare

Solutiile de ambalare au fost expuse in cadrul standului Bizerba pentru a demonstra un proces de ambalare cu realizare individuala a comenzilor clientilor. Au fost expuse, de asemenea, diferite platforme de cantarire si terminale pentru cantarirea si etichetarea ambalajelor.

 

Etichetele termice transparente, care ofera o imagine mai buna a produsului ambalat, au fost evidentiate in sectorul special desemnat. In plus, etichetele multistrat care permit tiparirea mai multor informatii pe o suprafata mica, precum si etichetele RF care actioneaza ca masura antifurt au constituit subiecte cheie ale prezentarii acestui an.