loader Please wait...
close box

INDUSTRII

Vif Trace - Abatorizare si transare

Avantaje cheie:

  • Randamente
  • Trasabilitate
  • Stocuri in timp real

Indicatori cheie urmariti:

  • Cantitate estimata – cantitate realizata
  • Abateri
  • Calcul randamente, etc


Gestiunea procesului de fabricaţie cu ajutorul activităţilor (retetelor) răspunde nevoilor procesului complex de dezasamblare precum abatorizare si transare.


Se bazeaza pe ordine de fabricaţie (comenzi de productie), lansate deopotriva în fluxuri de asamblare cât şi în fluxuri de dezasamblare, care acoperă intreg procesul de fabricţie. Calculul nevoilor permite planificarea, la toate nivelurile, a procesului de preparare a ingredientelor, de la fabricare până la ambalare. Diferitele etape permit planificarea resurselor înainte de utilizarea lor în atelier.


In zona de abatorizare, animale se pot identifica unic (ex. bovinele prin scanarea crotalului), se pot inregistra clasificarile animalelor, se pot inregistra pierderile reale de greutate ale carcasei de la cald la rece, etc.


Modulul de control al producţiei MES pentru urmărirea rezultatelor permite redactarea şi inregistrarea fişelor însoţitoare, utilizarea terminalelor din atelier, conexiunea cântarelor, scanarea codurilor de bare, ecrane tactile,etc.

Solutia asigura simplitate şi economie de timp în colectarea datelor, prin calcularea transferurilor materiei prime, ventilarea (distribuirea automata) a consumurilor - prin luarea în consideraţie a tuturor ordinelor de fabricaţie dintr-un atelier – calcularea timpilor operatorilor si a timpilor maşinilor, pentru anumite materii, inregistrarea diferenţelor de inventar de sfârşit de lună pentru toate ordinele de fabricaţie din luna respective, etc.


Cu ajutorul costului de producţie standard se realizeaza cu usurinta calculul unei estimări în caz de schimbare a reţetei sau de variaţie a costului de aprovizionare cu materii prime si se poate realiza un cost pentru bugetare.


Toate aceste date permit urmărirea randamentului materiilor, a difereţenlor de consum faţă de prevederi şi a costurilor de producţie. Scoaterea în evidenţă a anomaliilor permite intervenţia asupra procesului de fabricaţie pentru reducerea pierderilor şi imbunatatirea rentabilităţii.

VIF Trace - Abatorizare - transare.png

Contacteaza-ne:
Tel: + 40 (21) 233 25 00
  + 40 (21 )232 40 50/52
Fax: + 40 (21) 233 25 04
E-mail: sales@rbc.com.ro / marketing@rbc.com.ro