loader Please wait...
close box

STUDIU DE CAZ

Calibra a ales Retail IQ pentru gestiunea depozitelor si magazinelor sale


Despre Calibra

Calibra M&D Impex este o companie ce activeaza pe piata romaneasca de depozitare, logistica si distributie de alimente congelate si refrigerate, in special de origine animala.

Infiintata in 1995, compania se poate mandri astazi cu peste 800 de clienti, din 8 judete ale tarii, produse de calitate si servicii profesionale. Activitatea companiei este structurata pe trei mari domenii: servicii logistica pentru produse congelate si refrigerate; distributie de produse congelate si refrigerate; 12 magazine proprii de desfacere (carne proaspata si congelata) in 4 judete.

Compania este un important centru logistic pentru zona centrala si de vest a Romaniei, ce investeste permanent in imbunatatirea serviciilor si produselor oferite. Un exemplu este noul depozit frigorific situat in localitatea Bretea Streiului la DN66, ce a fost finantat din fonduri europene si reprezinta o importanta platforma logistica, care ofera o capacitate de depozitare de 800 tone, repartizata in 6 depozite de congelare si 3 de refrigerare, cu dotari tehnologice de inalta calitate.


Nevoia clientului si solutia oferita de specialistii RBC

In aceste conditii,  echipa de management a companiei Calibra a ales sa lucreze cu specialistii RBC pentru a identifica cea mai buna solutie pentru gestiunea magazinelor si a depozitelor sale.

"Echipa RBC ne-a propus Retail IQ - o solutie completa, hardware si software, pentru gestiunea magazinelor Calibra si ne-a oferit totodata consultanta cu privire la organizarea eficienta a fluxurilor din firma noastra. Retail IQ este exact solutia de care aveam nevoie – robusta, eficienta si foarte intuitiva", a declarat Ana Maria Radoi, Manager Retail Calibra.


 
Detalii despre solutia oferita de RBC

Pana in prezent, RBC a implementat solutia RIQ in configuratie Head Office – Back Office – Front Office in toate cele 12 magazine, solutie ce are in componenta suita de aplicatii Retail IQ, iar la partea de hardware echipamente POS de la Wincor- Nixdorf si cantare Bizerba.

Suita de aplicatii software dezvoltata inhouse de RBC destinata comerciatilor locali este un sistem complet de gestiune a magazinelor mici si mijlocii care asigura managementul activitatilor, pornind de la procesul de vanzare la casa si incheind cu aplicatii complexe de gestiune a magazinelor si retelelor comerciale, precum si un modul foarte puternic de raportare.

Retail IQ cuprinde mai multe module, poate fi scalata la unul sau mai multe magazine si este total customizabila din punct de vedere software si hardware. Pe langa functionalitatile de baza, precum procesarea tranzactiilor in timp real, controlul achizitiilor de marfa, calcularea marginii comerciale, controlul stocurilor etc., solutia inglobeaza module dedicate de promotii, fidelizare a clientilor, generare rapoarte.

Cu ajutorul modulului de promotii pot fi derulate, practic, un numar nelimitat de campanii. Modulul destinat fidelizarii clientilor permite magazinelor sa obtina si sa fructifice informatii despre comportamentul de cumparare al acestora si sa le vina in intampinare cu oferte personalizate, care sa le recompenseze loialitatea. Totodata, Retail IQ este capabil sa genereze oricand rapoarte complexe, variate si customizabile, disponibile in diverse medii, precum tablete si iPad.


Rezultate


“Am fost incantati de nivelul calitativ al serviciilor oferite de RBC si apreciem profesionalismul, flexibilitatea si promptitudinea specialistilor implicati in acest proiect. Toate cele mentionate diferentiaza compania intr-un mod favorabil de competitorii sai”, a completat Ana Maria Radoi, Manager Retail Calibra.