loader Please wait...
close box

STUDIU DE CAZ

Optimizarea productiei la Velocity


Despre Velocity Resita

VeloCity Resita SRL a luat fiinta in 2008 ca urmare a incheierii unui contract de colaborare pe termen lung pentru productia de biciclete si subansamble cu unul dintre cei mai mari jucatori pe piata europeana de articole sportive.

 

Hala Ebosul Nou, in incinta careia se desfasoara intreaga activitate, a fost renovată in anul 2005, fiind prima hala modernizată din Parcul Industrial Privat Mociur – Resita, conform normelor europene. Proiectata pentru asamblarea de vehicule, hala intruneste toate caracteristicile tehnice adecvate asamblarii si productiei de biciclete in serie mare.

 

Pentru infrastructura si tehnologia fabricii de biciclete s-au investit pana in prezent 5,4 milioane EURO, VeloCity devenind cel mai mare producator national de biciclete si unul dintre cei mai mari din Europa. La VeloCity isi desfasoara activitatea 310 angajati, fabrica avand o capacitate de productie de 400.000 de unitati pe an.

 

 

 

 

 

Nevoia clientului si solutia oferita de specialistii RBC

Scopul principal al implementarii solutiei WMS de catre specialistii RBC a fost acuratetea inventarului, pentru a se putea controla si planifica corect productia. Ulterior au fost implementate solutii de urmarire a componentelor pe liniile de productie, in vederea trasabilitatii componentei finale. La final, s-a efectuat optimizarea intregului sistem de la receptie pana la livrarea finala, trecand evident si prin procesul de productie.

Sistemul de WMS a fost implementat in mai multi pasi. In prima faza, a fost implementata solutia de depozitare pentru depozitele de materie prima si finita. A urmat pasul al doilea, in care s-a implementat modulul de trasabilitate si urmarire a productiei, pentru ca in final sa fie implementat managementul si planificarea  productiei.

Sistemul implementat de RBC a urmarit caracteristicile depozitelor Velocity Resita: 5000 locatii de depozitare la materii prime; 570 de locatii la materii finite; 3 rampe de incarcare – descarcare si 3 linii de productie.

Se receptioneaza pana la 45 de comenzi pe zi, se livreaza pana la 80.

Volumul de paleti este:

  • Mediu 100/220 (intrare/iesire)
  • Maxim 353/641 (intrare/iesire)

 

Mai concret, solutiile implementate au fost:

  • Modulul de trasabilitate al componentelor in zona de productie

  • Mangement si planificare productiei

  • Rotatia corecta a stocurilor

  • Etichetarea speciala a componentelor finite

  • Definirea locatiilor de depozitare pe baza definirii ariilor de depozitare si a asocierii cu produsele, tinand cont de natura produselor si de tipuri diferite de palet

  • Administrarea retetelor de productie

  • Modul online de gestionare a liniilor de productie in diferite zone ale liniei

 

 

Rezultate

Rezultatele obtinute sunt pe masura asteptarilor: acuratetea livrarilor a atins 99.9%; in momentul de fata, exista trasabilitate totala pe componentele de baza; aprovizionarea liniilor de productie se face fara intarzieri; livrarea comenzilor finale se efectueaza la timp, iar integrarea si administrarea controlului de calitate in WMS aduce beneficii in fiecare zi.