loader Please wait...
close box

STUDIU DE CAZ

RBC a implementat pentru Selgros Cash & Carry primul sistem complet VIF Trace din retailul romanesc


 

Trei nume importante - Selgros Cash & Carry, RBC si VIF - si-au dat intalnire pentru a pune in practica prima implementare din Romania a unei solutii integrate de trasabilitate, care sa raspunda corect si complet noilor reguli de trasabilitate in retail.

 

Astfel, Selgros Cash&Carry, unul dintre cei mai importanti actori din comertul romanesc, ce detine 20 magazine in Romania, a ales sa lucreze din nou cu RBC, odata cu trecerea la un nou format de magazin, cu o suprafata de 4.000 de mp, unde era necesara asigurarea trasabilitatii in zona de receptie a marfurilor de la furnizori, in zona de productie, precum si managementul stocului si stabilirea randamentelor. RBC este un partener mai vechi al Selgros Cash & Carry: colaborarea dintre cele doua companii a inceput pe partea de vanzare, cu POS-uri Wincor-Nixdorf si mai multe solutii de cantarire si etichetare.

 

Propunerea RBC a fost VIF Trace, o solutie integrata de trasabilitate, necesara pentru implementarea noilor reguli de trasabilitate in retail. De altfel, dincolo de o exigenta a pietei, trasabilitatea reprezinta o oportunitate formidabila pentru companiile din retail si industria carnii, in privinta diminuarii riscurilor, a imbunatatirii performantei si a rentabilitatii afacerii.

 

Sistemul VIF Trace include o familie de solutii software care raspund provocarilor complexe din retail si industria alimentara, precum managementul trasabilitatii, performanta financiara etc. Centrate pe nevoile clientilor sai, programele de gestiune integrata VIF sunt operationale in mai mult de 450 de companii din lume din diverse ramuri agroalimentare: pui, vita, porc, peste, paine etc. Cu mai mult de 35% din vanzari investite in Research & Development si o expertiza recunoscuta la nivel international, VIF ofera suport clientilor sai zi de zi, in vederea imbunatatirii performantei si profitabilitatii afacerilor acestora.

 

Cu aceste referinte si o experienta acumulata in peste 25 de ani, RBC a dezvoltat o interfata cu aplicatia financiar contabila de la Selgros. Solutia VIF permite schimbarea electronica de date in vederea automatizarii, usurarii volumului de munca si pentru asigurarea trasabilitatii in zona de receptie a marfurilor de la furnizori, in zona de productie, pentru managementul stocului si stabilirea randamentelor. Aceasta intefata poate prelua automat nomeclatoarele legate de articole si furnizori, cat si comenzile lansate catre furnizori, exportul receptiilor si al productiei.

 

Catalin Olar, director IT in cadrul Selgros Cash & Carry Romania, a declarat cu aceasta ocazie: „Suntem foarte multumiti de performanta noului sistem implementat in noul magazin de la Targu Mures cu o suprafata de 4.000 de mp. Pentru magazinele Selgros construite pe formatul nou, trasabilitatea si managementul stocurilor sunt gestionate cu ajutorul aplicatiei VIF. Aplicatia ne ajuta in punctele de receptie, transare si productie, ceea ce confera siguranta si exactitate muncii noastre. Proiectul pilot s-a incheiat cu succes si ne aduce multiple beneficii."

 

Pe baza receptiilor efectuate si a unor retete definite anterior in VIF, se realizeaza automat comenzi de productie cu ajutorul carora se urmareste randamentul obtinut in cadrul diverselor procese ale productiei si se pastreaza toate datele legate de trasabilitate cu o acuratete de 100%, acestea fiind gestionate automat de catre solutia VIF.

 

Avantajele implementarii unei astfel de solutii sunt:

  • Permite tinerea unei evidente clare, in timp real, asupra provenientei marfurilor;

  • Un beneficiu major consta in faptul ca permite eficientizarea stocurilor;

  • Permite optimizarea comenzilor catre furnizori;

  • Permite maximizarea utilizarii stocurilor existente;

  • Ofera posibilitati multiple de analiza a randamentelor si costurilor pe diferite procese;

  • Permite monitorizarea mult mai stricta a respectarii retetelor, in vederea producerii de mezeluri;

  • Asigura stocurile la nivel de articol / data de expirare;

  • Este usor de utilizat.

 

„Colaborarea cu echipa RBC s-a dovedit, si de data aceasta, a fi intuitiva si eficienta. Experienta vasta si furnizorii de calitate cu care lucreaza il recomanda ca pe un partener de mare incredere, care indentifica rapid nevoia si vine cu solutii personalizate, clare si operative. Am lucrat impreuna cu succes si astfel, cu ajutorul solutiei VIF, Selgros raspunde cu o mai mare flexibilitate si rapiditate cerintelor europene legate de trasabilitate.", a mai spus Catalin Olar.

 

 

Despre Selgros Cash & Carry SRL

Selgros Cash&Carry Romania este unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul romanesc. Compania şi-a inceput activitatea pe piaţa locala in 2001, iar in prezent deţine 20 de magazine in Bucureşti, Braşov, Iaşi, Targu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacau, Galaţi, Braila, Arad, Suceava şi Constanţa. Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ B2B din Europa, cu operaţiuni in Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Romania şi Rusia. Este partenerul de incredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor intreprinzatori particulari, asigurand pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit dupa nevoile lor, bazat pe competenţa in calitate şi prospeţime, disponibil in permanenţa la cele mai convenabile preţuri.

 

 

Despre VIF, partener strategic RBC

Cu o experienta de peste 30 de ani, compania VIF este lider de piata incontestabil in Franta dar si un jucator mondial important in domeniul sistemelor informatice pentru industria alimentara: 450 de clienti in Franta, Brazilia, Elvetia, Luxemburg, Spania, Maroc.


Pe zona de aplicatii informatice pentru industria carnii, VIF detine o cota de piata importanta in Franta si creste puternic, prin parteneriate si prezenta proprie, in alte tari din America de Sud si Asia. 

Solutiile VIF acopera ansamblul de procese de la fabricare la gestiunea fluxurilor fizice in fabrici, de la gestiunea comerciala la logistica si la pregatirea comenzilor, de la aprovizionare la livrare. De asemenea solutiile VIF pot fi complementare, pe functiile specializate domeniului agroalimentar, pentru un sistem ERP deja implementat.