loader Please wait...
close box

STUDIU DE CAZ

RBC a oferit Euroccoper o strategie complexa de eficientizare a fluxurilor de activitate


Despre Euroccoper

Euroccoper, o companie cu capital italian si operatiuni de transport international si activitati vamale, a finalizat de curand constructia unui centru logistic in Timisoara, pe o suprafata de 4.500 mp, cu o platforma in aer liber de 3.000 mp. De asemenea, compania detine in Bucuresti un depozit care acopera  6.500 mp, cu o platforma in aer liber de 15.000 mp si un depozit de 2.000 mp si birouri vamale in Constanta, Timisoara, Constanta Port, Bucuresti, Arad, Halmeu (Ucraina), Moravita, Jimbolia si Portile de Fier (Serbia).

Societatea acopera toate fazele procesului de expeditie si transport de marfuri: de la preluarea comenzii pana la livrare, trecand prin faze precum preluare, consolidare, documentare, descarcare, gestiunea certificarilor, selectionarea celui mai bun transportator si un sistem de urmarire a expeditiilor, care poate fi selectionat in functie de necesitatile clientilor.

Astazi, societatea numara peste 1.000 clienti.


Despre Euroccoper Logistica

Cu patru sedii la Timisoara, Bucuresti, Constanta si Arad, Euroccoper asigura o capacitate de depozitare eficienta si moderna. Pozitia strategica a depozitelor permite rapiditate in aprovizionare si livrari.

Spatiile disponibile in depozite pot fi personalizate si sunt de diferite tipuri: fara rafturi pentru marfuri suprapozabile, cu rafturi pentru europaleti sau paleti industriali, totul pentru cea mai buna gestiune a depozitarii in functie de tipologia marfurilor.

 

 
Nevoia clientului si solutia oferita de specialistii RBC

Un business de asemenea anvergura avea nevoie de solutii eficiente, oferite de o echipa de specialisti cu experienta, cum este RBC.

Echipa RBC a propus si implementat mai multe activitati:

  • Posibilitatea de a rezerva marfa in avans, pentru clientii preferentiali

  • Posibilitatea de evaluare a angajatilor pe baza rapoartelor de activitate

  • Optimizarea rutelor de picking

  • Strategii speciale de incarcare a masinilor

  • Definirea locatiilor de depozitare pe baza definirii ariilor de depozitare si a asocierii cu produsele diferitilor clienti

  • Atentionarea prin sistem de alerte a situatiilor crtice (diferite praguri de expirare, capacitati de depozitare in zona critica etc.)


Rezultate:

Rezultatele obtinute au depasit orice asteptari: acuratetea inventarului a crescut la 99,96%; gradul curent de compactare a depozitului este in acest moment de 95%; se livreaza peste 200 de paleti zilnic (85% reprezinta paleti mixati) si costurile de livrare au scazut cu 20%.

"Am ales sa colaboram cu compania RBC LS ca furnizor de servicii IT datorita calitatii deosebite a serviciilor prestate si eficientei acestora. Totodata, membrii echipei RBC LS au oferit intotdeauna suportul in alegerea celor mai bune optiuni si solutii pentru solicitarile noastre. In concluzie, recomand compania RBC LS ca fiind un colaborator profesionist si de incredere pentru orice companie  cu care va relationa. Apreciem serviciile de calitate si flexibilitatea solutiilor oferite, care diferentiaza compania intr-un mod favorabil de competitorii sai", a declarat Anca Ilie, Head of Logistics Euroccoper.